PDA

View Full Version : Ozür durumundan emeklilik

fedai
05-09-2007, 11:11
cf olarakk Ozür durumundan emeklilik istermiydiniz bazı arkadaslarımız çalışma hayatına adaptasyon olabiliyor bazı arkadaslarımızda durum birazz daha agır seyrettiği için çalışma hayatları kısa oluyor onun için bu konuyu açıyoruzzz.. birde emekli işlemlerinde hala prüzler var neler yapılabilir o sebeple bu konuyu açtık...

ozkan
05-09-2007, 11:25
Kanuni yönden herhangi bir çalışma yapılmışmı şimdiye kadar, baz alacağımız temel bir konu ile araştırmaya başlamak lazım.

fedai
05-09-2007, 11:28
arladaslarımdan tanıdıgım iki kişinin başvurusu ret edilmiştir... cf hastaları bu iki kişi

ozkan
05-09-2007, 11:33
Ne için başvurmuşlar emeklilik içinmi??

aydın(ayce reklam)
05-09-2007, 15:29
merhabalar,sanırım cf tanımına uygun özür durumu yasa programında yer almıyor. ben bağ-kur dan ssk ya geçtiğimde muhasebecim çocuğum için vergi indiriminden yararlanabileceğimi söylemişti gereken evrakları aldım ve özürlü raporu almam için hastaneye sevk ettiler hacettepe hastanesi cf hastalığını en iyi bilen hastane olması dolayısı ile oraya sevkimizi istedim, fakat verdikleri matbu evrakta cf tanımına uygun bir durum olmadığı için hacettepe hastanesinden raporu verecek olan kurul tarafından özürlü raporu alamadım.
burda demek istediğim böyle bir yasa yok galiba cf li hastalar devletimizin kapsama ve koruma sına girmiyor dolayısı ile vergi indiriminden ve erken emeklilikten yararlanamıyorlar. bu sorunu devletimize iletmek yasalara koydurmak bizlerin elinde bizler sesimizi duyurmamız gerekiyor.
(yanlış biliyorda olabilirim konuyu yeterince araştırmadım) iyi günler dileğiyle.

ozkan
05-09-2007, 20:26
Allah kısmet eder ve sayımız çoğalırsa zümre ve dernek olarak belki daha faydalı bir şeyler yapabiliriz.

Çocuklara ve erişkinlere hastanelerin ihtimam göstermesi çok önemli değil, zira hayatın içinde çok daha fazla zorluk çekecekleri olaylar var.

yalçın
06-09-2007, 18:50
Özürlülük için ben başvurdun başvuralı neredeyse 2 yıl oldu şimdi son rutuşları yapıyorum 4 gündür marmara dayım ve son olarak bende istene tetkikler (MR-Ultrason ve bazı kan tahlilleri) bunları tamaladım ve en yakın zamanda ankaraya yolluyorum inş iyi bir haber gelir..

fedai
07-09-2007, 02:08
hayırlı haberlerini bekliyecegizzz yalçın kardesimmm

ozkan
07-09-2007, 15:21
en azından bir örnek olur ve gerekli yasal düzenlemeler yapılır.

göksel
09-09-2007, 23:21
inşallah iyi haberler gelir yalçıncığım.

yalçın
10-09-2007, 13:17
Geçen gün Ankaranın benden istediği tetkikleri yaptırdım marmara ünv sinin bana verdiği özürlü sayısı %77 ama önemli olan Ankaranın % kaç varmesi ünv böyle vermiş olabilir.. bu beni kurtarırmı bilmiyorum galiba kurtarmıyor ama inş kurtarır diye düşünüyorum.. Artık 2 ay kadar bunun sonucunu beklicem,doğaldır çünkü türkiye de yaşıyoruz böyle şeyler ülkemizde çok yavaş yürüyor ve bu memlekette yaşadığım için çok üzgümün...

fedai
10-09-2007, 23:24
sevgili Yalçın kardesim sonuc umarım hepimiz için iyi örnek olacak bir sonucla biter,,, unutma umut en son ölür... yalçın son görüştüğümüzdeki umutsuz ses tonunu hiç sana yakıştıramadım:))))

sağlıkmeleği
11-09-2007, 00:10
arkadslar Ülkemizde isler biraz agır isliyor malesef ümit ede4riz ki yalcın gibi tum arkadaslarımız istediklerini anında alabilsin sozde ab ye girecegiz hani haklarımız o halde
hani aynı kosullar iste ben siyasilerimize sesleniyorum acaba kaç tanesi bu tür sorunlarla ugrasıyorrr

yalçın
11-09-2007, 15:28
Valla abi ne yapayım artık canım çıktı bunlarla uğraşmaktan artık Ankaradan bir daha tetkik isterlerse o zaman oraya gidicem ve ya ben onları bozacam yada onlar beni yoksa bu iş bir türlü bitmicek tabii bunu sizler bilemezsiniz çünkü şimdiye kadar böyle birşey kimsenin başına gelmedi zaten böyle aksi şeyler hep beni bulur,bende biraz aksiyimdir ondan mı acaba çok merak ediyorum açıkcası ;) neyse sonucu hep beraber öğrenicez ve görücez..

ozkan
13-09-2007, 21:11
Eminimki en kısa sürede bunu başaracaksın, umut kaybedildiği anda savaş kaybedilmiş olur.

yalçın
08-12-2007, 22:23
Arkadaşlar hiç kimse malulen emeklilik için başvurmasın bana verilseydi verilirdi çünkü sonuç açıklandı (RED) edildi
3. kişide ben oluyorum şimdi tek bir çözüm yolu kaldı iş ve işçi bulma kurumuna gidip bir daha heyete giricem ve bana artık ne kadar % verirlerse o %'de yi şimdiki çalıştığım yere vereceyim sizlerde biliyorsunuz ki devlet özürlü çalışanlardan düşük bir vergi alıyor alınmayan vergi ise işyerinden alınan maaşa ekleniyor ve 15 yıl sonra emekli olunuyor bu konuları çok araştırdım prosüdür böyleymiş...
3 yıl uğraştım bu rapor için ama sonuç istediğim şekilde olmadı bütün çabam böşa gitti anlicaniz...

ozkan
10-12-2007, 11:54
İleride kişilere yardımcı olması açısından adım adım anlatabilirmisin olayları abicim.

yalçın
10-12-2007, 13:31
Bu işe ilk başlıcanız zaman hastanın 17/18 yaşında olması gerekiyor ki çünkü daha ilerki yaşlarda bu işe baş vurursa çok maddi yönden sıkıntı çeker ama dediğim yaşlarda başlarsa o zaman babanın ssk sından faydalanıp tetkikleri yaptıra bilir ama bu bahsettiğim erkek cf liler için bayanlarda nasıl onu bilemem..
ilk iş bir devlet hastahanesine gidip dr a durumu anlatacak dr kişiyi heyete yönlendirerek heyette bu zaman kadar ne kadar tetkik var ise sizden istiyecek ama şunuda unutmasınlar ünv hastahanesinden mutlaka bir rapor çıkarsınlar cf li olduna dair çünkü bu rapor çok işlerine yarıyacak heyete girdikten sonra evraklar ANKARA'ya yollanıyor bunun sonucuda nerden baksanız 3/4 ay sürüyor..
Sonucun olumlu yada olumsuz olduğunuda sigorta müdürlüğünden öğreniliyor,bunun harici başka birşey yok...

ozkan
10-12-2007, 15:53
Bayanlarda evlenmediği sürece sorun olmaz sanıyorum.

yalçın
10-12-2007, 17:15
Evet bende sizin gibi biliyorum ama tam emin olmadığım için yazmak istemedim..

ozkan
11-12-2007, 20:41
Zira evlenip boşansalar dahi baba yada annlerinin sosyal güvenlik kurumlarından faydalanabiliyorlar.

yalçın
11-12-2007, 22:33
Desenize Bayan olmak vardı :D ne güzel valla ohh:)

ozkan
24-12-2007, 22:18
Malesef öyle, bu ataerkil bir toplum olmamızın sebeplerinden biri olsa gerek. Ertelenen sosyal güvenlik reformunda umarım bununla ilgili birşeyler vardır.

fedai
06-01-2008, 03:36
Sanırım çıkmaz ole bi olay bizim için

yalçın
02-03-2008, 11:48
Arkadaşlar geçen gün özrülülük için başvurdum heyetin bana verdiği oran%51 ama bunda bir yanlışlık var yarın heyete birdaha gireceyim bu arada göğüs hastalıklarının bana verdiği oran %20 diabet %40 gastroenteroloji ise yarın belli olucak bakalım yarınki heyette %kaç verecek....

fedai
03-03-2008, 21:56
insallah hersey gönlüne göre olsun

yalçın
03-03-2008, 22:26
Arkadaşlar bugün heyete girdim ve %65 özürlülük raporu aldım 2,dereceden özürlü sayılıyorum:) :) :)...

fedai
03-03-2008, 23:45
hadi gözün aydın kardesim

göksel
04-03-2008, 18:26
haıylısı inşallah allah gönlümüze göreversin inşallah

göksel
04-03-2008, 18:26
çok sevindim yalçınım

yalçın
04-03-2008, 19:08
Allah Razı Olsun hepinizden İnş hayırlısı neyle o olsun..

ahsen
05-03-2008, 22:13
hayırlı olsun....

yalçın
06-03-2008, 13:49
Tşkler Ahsen Hanım..

ozkan
09-03-2008, 22:52
Arkadaşlar bugün heyete girdim ve %65 özürlülük raporu aldım 2,dereceden özürlü sayılıyorum:) :) :)...

Umarım bu rapor gelecekte karşılacağın sorunlarda yardımcı olur.

Daha öncede yazmış ve anlatmıştın ama , şayet senin için yorucu yada sıkıcı olmayacaksa ileride ihtiyacı olacak arkadaşlar için raporu alıncaya kadarki aşamaları anlatabilirmisin. Oldukça çok uğraştığını biliyoruz.

manfaht35
10-03-2008, 01:30
ben 18 yasındayım basvurdum bu olaya herşey bitti anaray da gönderdim sonuç gldi %30 bu sonuçla emekli olunmuyorumş sınır %40 olmalıymış yalçın abi inş. senn ki güzel olur gönül ister %0 olmasını ama malesef allahın werdiği bir sey onun için hep güzeli dileyelim değil mi çok duygusal gördüm kendimi :D

yalçın
11-03-2008, 19:52
Manfaht kardeşim %30 ile emeklilik değil özürlü raporu bile alamazsın özürlü raporu alabilmek izin seninde dediğin gibi %40 olması lazım.bana %77 ile baba bakımı vermediler düşün ve hesabını senyap yani..

yalçın
11-03-2008, 20:02
Özkan bey daha önce anlattığım baba bakımı olayı idi,baba bakımınıda kolay kolay vermiyorlar en az %90 özürlü olması gerekiyor hastanın..
Özürlü raporu almak çok basit size hemen nasıl alındığını yazayım..
Herhangi bir devlet hastahanesinin heyet bölümüne baş vuruyorsunuz ve size soruyorlar hastalığınıza hangi branşlar bakıyor sizde gerekeni söylüyorsunuz ve sizi o bölümlere gdiyorsunuz orada muayene olarak sizden bazı tetkikler isteniyor tetkik sonucuna görede dr % yi yazıyor hepsini bu şekilde yapıyorsunuz ve sonunda tekrar heyete gidiyorsunuz ve evrağı teslim ediyosunuz,hetey günüde heyete giriyorsunuz,dr lar bütün yüzdeyi toplayıp hesapladıktan sonra size söylüyor..Ben bu şekilde yaptım ve raporu aldım..

sider
29-05-2008, 16:59
arkadaslar ben malülen emeklı oldum ama sımdı özürlü raporu alamk istıyorum alırsam benim emekli maşım kesilirmi bu konuda bana yardımcı olun simdi de tşk.

ozkan
30-05-2008, 11:54
Yalçın kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Sayın sider, neye göre malulen emekli oldunuz ? ve neden rapor almak istiyorsunuz ?

sider
02-06-2008, 13:21
Yalçın kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Sayın sider, neye göre malulen emekli oldunuz ? ve neden rapor almak istiyorsunuz ?

Ozkan kardeş bobrekten ve dalak alındı ve emeklı oldum özürlü raporu alma sebebi elimde % kaç oldu bileyım bir belge olsun artı otobusler ücretsiz bınmek ıcın paso alamak ıcın.TSK.

derin
14-06-2008, 14:26
Arkadaşlar bende malülen emekliliğe başvurdum. Raporum %88 olarak çıktı.Gerçi ben kesin çalşamam. Zaten 2buçuk senedir sürekli 3 aylık raporlarla çalışamıyordum. O raporlarda dosyamda. Belgelerim şimdi Ankara'da. Oradan gelecek sonucu bekliyorum. Bildiğim kadarıyla 2 yıl rapor alanı zaten emekli ediyorlarmış.Hayırlısı !

ozkan
23-06-2008, 15:43
Umarım hakkında hayırlısı kardeşim, sonuçlarıda buraya aktarırsan yöntem olarak en azından gelecekte bu tür sorunlarla karşılaşanlara bir cevap yada yol gösterici olacaktır.