PDA

View Full Version : Yenİ GelİŞmeler

fedai
05-09-2007, 02:23
Kistik fibrozis savascısının gonderdiği yazı
Bu CF Foundation dan gelen msji kisaca ceviriyorum... Gilead Sciences isimli dunyanin en buyuk biopharmaceutical sirketi ve Parion Sciences denen gelistirme duzeyi pharmaceutical sirketleri soyle bir bildiride bulunmus; CF in ana sebebini cozmek icin gelistirilen PARION 680 denen ilacin on gelismesini yapacaklarmis (ingilizce bilen arkadaslar burada co-development on uretim anlamina da gelebilirmi? ) neyse...

CFF PArion sirketine bu ilacin gelisimi icin 1.7 milyon dolar bagista bulunmus.

Dear Friend,

It has been an exciting week at the Cystic Fibrosis Foundation, and I am writing with more good news.

Today, Gilead Sciences, one of the world's largest biopharmaceutical companies, and Parion Sciences, a development-stage pharmaceutical company, announced they will
co-develop Parion 680, a compound that could become an important new drug in treating the basic defect in cystic fibrosis.

This product was identified as part of a $1.7 million award to Parion from Cystic Fibrosis Foundation Therapeutics, Inc.--the CF Foundation's nonprofit drug discovery and development affiliate.

This development further validates the effectiveness of the CF Foundation's business model, in that the early phase funding we provided successfully resulted in a compound that is now being developed by a world-class company such as Gilead.

There are still many hurdles to overcome before we know whether this compound will work as a drug in the fight against cystic fibrosis, but it is an extremely promising development.

For more information, click here to read the news release we issued today.

We could not make these kinds of strides without the hard work and support of each of you.

Thank you for all that you do.

Sincerely,

Robert J. Beall, Ph.D.
President and CEO
Cystic Fibrosis Foundation
6931 Arlington Road
Bethesda, MD 20814
(800) FIGHT CF
E-mail: info@cff.org
Web: www.cff.org
Find your local chapter

P.S. To help increase awareness of CF and the important work we do, please feel free to forward this message. Thank you for your commitment.

ozkan
05-09-2007, 11:53
development , nin türkçe karşılığı olarak geliştirme yada geliştiriciler olarak bulabiliriz. Co eklentisi ise genelde ingilizcede kokpit in kısaltılmasından gelebilir. Dolayısıyla bu manalarla birleştirdiğimizde örneğin co-admin forumculukta admin olmayan ama onun yaptığı birçok şeyi yapma yeteneğine ve tecrübesine sahip olan kişi anlamına gelir.

Yinede bunu yurtdışındaki arkadaşlarla tartışacağız.

Süreyya
03-11-2007, 20:42
Akciğerlerdeki bronş genişelemesine bağlı olarak oluşan iltihabın üremesini engellemek için herhangi bir gelişme var mı merak ediyorum. Bu konudaki son bilgim, kanamalar durumunda kanama yapan damarın tıkanması gibi bir yeniliğin olması. Ama bronşektazi ile ilgili gelişmeler konusunda bilgim pek yok, sanırsam pek bir gelişme de yok, ama en azından üzerinde çalışılıp çalışılmadığını bil merak ediyorum. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

ozkan
03-11-2007, 21:10
Bu konuyu hacettepe deki ilgili birimlere ileterek sizi bilimsel manada bilgilendirmek için birşeyler yapamaya çalışacağım.

Süreyya
06-11-2007, 02:50
Çok sevinirim, teşekkür ederim.

ahsen
18-11-2007, 00:02
ben yeni öğrendim paylaşmak istedim tüp bebek yöntemiyle sağlıklı çocuk sahibi olunabiliyormuş...

aydın(ayce reklam)
22-11-2007, 10:40
ben yeni öğrendim paylaşmak istedim tüp bebek yöntemiyle sağlıklı çocuk sahibi olunabiliyormuş...

nasıl yani cf li baba adayları içinmi demek istediniz

Süreyya
22-11-2007, 11:48
hasta ebeveynler için Aydın bey.
Kadın veya erkek fark etmez, risk taşıyan tüm eşler için.

yalçın
22-11-2007, 12:28
Yaww evlenip ne yapacaklar rahat bırakın cf li hastaları :D:D:D

Süreyya
22-11-2007, 14:14
Insanların hassas olduğu konuları paylaştığı bir alandayız Yalçın bey,
bir başka başlık altında da dikkatimi çektiği ve rahatsız olduğum için yazıyorum
her konunun bir ciddiyeti ve hassasiyeti vardır,
espri yapmak ve gülme işaretleri yollamak konusunda daha dikkatli olmak gerekir.
burada konuşulan hiçbir konunun bu üslupla işlenmemesi, yazılanları ciddiye alan insanların bu hafife alırcı tavrı görmemesi gerektiğini düşünüyorum. lütfen cümlelerimizde ağırlığımızı koruyalım.

yalçın
22-11-2007, 19:24
Siz beni daha tanımamışsınız burdaki çoğu insan benim gırgırcı olduğumu bilir sizde zamanla alışırsınız merak etmeyin SÜREYYA hanım.
Ben böyle bir insanım ve istediğimide bu siteye yazarım anlaşıldımı rahatsız olduysanız yazılarımı okumazsınız bu kadarda basittt...:D

ozkan
23-11-2007, 22:40
Sükunetinizi koruyunuz arkadaşlar, insanlarda diğer varlıklar gibi yanlız yaşayamaz ve mutlaka bir eşi olmalıdır.

Konu ciddi ve son derece önemlidir, bugün CF li olduğunu bilmeyen yüzlerce insanımız vardır. Bununla birlikte hiçbir CF li olduğunu bilen ve bunu kabullenmiş (en azından tanıdığım insanlar) arkadaşlarımız ve büyüklerimiz hayata küsmüş bir yanlarını göremedim. Hepsi cıvıl cıvıl yaşama azmi ve sevinci içerisindeler, kaldıki Allahın verdiği canı elbette bir gün alacaktır. Bunun önemini kavrayıp hiçbir zaman hayata küsmemek aksine onunla yeteri kadar ve ölçüsünde dalga geçmek gerekir.

Bu nedenle ölçüsü nispetinde yapılacak espirilerde birbirinize daha hoşgörülü davranmanızı rica ederim. Burada bir sorun üzerinde tartışmak ve birbirimize nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz noktasında asgari müşterek de buluşarak birşeyler öğrenme arzusundayız.

Özellikle henüz 14 aylık oğlumun gelişiminde yapılabilecekler ve yetiştirme tarzı konusunda her zaman düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

fedai
27-11-2007, 20:20
SÜREYYA kardesim sanırım yalçınımızı yanlıs anladınız o hayat dolu bir insandır
görüp tanımanızı isterdim. olur bazen sanalda sadece yazılarla karar vermeyelim .. genel konusuyorum umarım anlatabilmisimdir. çok saygılarımla

Süreyya
03-01-2008, 20:01
Yanlış anlamadım, bu mesajıma gelen cevapta da açıkça anlaşılır biçimde görünüyor ne yazık ki...

Benim anlatmak istediğim daha önemli bir şey var. Yakın zamanda kilo vermeye yardımcı olan Apple Cider adlı biyo-yararlanımlı elma şırası sirkesi tabletleri kullanmaya başladım. İlk önce dengeli beslenmeyle beraber ağır ağır kilo veriyor olmam dikkat çekiciydi, ancak tableti kullanmaya başladıktan sonra akciğerlerde balgam üremesinin gerçekleşmediğini fark ettim, birden bire kesildi ve şu ana kadar herhangi bir şikayetim de olmadı(Hırıltı, nefes almada zorlanma, vs..). 2 gün içki kullanacağım için almadım, bu zamanda çok az balgam üremeye başladı, fakat balgam renksiz geliyor. Bu benim açımdan çok şaşırtıcı bir olay. Doktoruma bu durumdan bahsetmeyi düşünüyorum, ancak bu olayın araştırılacak kadar önemli bir şey olup olmadığını kestiremediğimden önce sizlere anlatmak istedim. Zira bu tableti sürekli kullanamam fakat balgamın üremesinin gerçekleşmemesi üzerine durmak gerektiğini de düşünüyorum.

Apple Cider'in içeriği:
karahindiba ve enginar özü
elma şırası sirkesi

derin
04-01-2008, 15:05
Ben de aranıza yeni girmiş biri olarak yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir kaç cümleyle insanın kendisini doğru olarak ifade etmesi bence kolay değil.Belki yüzyüze olsa durum daha farklı olabilirdi bana göre.
Bu arada sevgili Süreyya Apple Cider adlı içeceğin balgam üremesini kestiğini ayrıca kilo verdirdiğini yazıyorsunuz.Halbuki bizim zaten kilo alamama problemimiz var.Birde aldığımız kiloyu kaybettiriyorsa bu konuda ne yaptınız. Bilgi verirseniz sevinirim.

Süreyya
04-01-2008, 16:26
Apple Cider tabletleri zaten kilo vermek için sevgili Derin, benim kilo almama problemim yok, ancak uzun süre küçük bir yerde yaşamak durumunda kaldım ve zamanla hareketsizlikten dolayı çok kilo aldım, şimdi verdiğim bu fazla kilolarım ama genelde de kilo almakla ilgili bir sorun yaşamıyorum(kilo vermek istememin sebebi de yürürken çok çabuk yorulmam). Benim burada bu konudan bahsetmemin nedeni bu tabletin içindeki hangi madde buna yol açıyor, üzerinde durulup araştırılabilir mi diye sormaktı, çünkü bu hap sürekli alınamaz. Ben kutuyu bitirdiğimde zaten yeteri kadar kilo vermiş olacağım ancak akciğer tekrar balgam üretmeye başlayacak, belki içeriğindeki maddelerin üzerinde durulabilir.

fedai
06-01-2008, 03:35
Apple Cider tabletleri kilo vermek için bizde kilo aldırmaya çalışıyoruz , balgam üremesi konusunda evet dediğiniz gibiyse arastırmaya açık bi konu tskr