View Full Version : Pulmozyme
Pulmozyme kullanıyor musunuz.Bu ilaç hakkında ne düşünüyorsunuz
Biz bu ilacı hiç kullanmadık . 4 yasındayız.
Bende hiç kullanmadım hatta hiç görmediğim bir ilaç :) allah kullandırmayı nasipde etmesin inş yaşım 23
Yalçın şu kedi imajında harika olmus yani:)
Ben bir yıldır kullanıyorum.Balgamı sulandırıyor. Daha kolay balgam atıyorum. 34 yaşındayım. Günde bir kez alıyorum. Kötü olduğum zamanlarda iki kez alıyorum.Ayrıca iki kezde combivent nebül de alıyorum.
Derin hanım allah acil şifalar versin nerede takip edildiğinizi sorabilirmiyim..
Fedai abi,Masumluğumuzun simgesi o :) :D
biz kullanıyoruz iyi olduğu söyleniyor paü de ahmet hocamızın söylediğine göre derin in söylediği gibi balgamın akışkanlığını sağlıyormuş ayrıcada bakteri üremelerini engelliyormuş.bayada pahalı ilaç
Duyduğum kadarı ile bu ilaç yurdışında çok kullanılıyormuş.Düzenli kullanıldığında yaşam süresini oldukça uzatıyormuş.
bizde kullanıyoruz ancak doktorumuzun dediği şu:koruma amaçlı kullanılıyormuş bu ilaç.bagamı sulandırıyor ve bakterilerin tutunmasını engelliyormuş yapılan araştırmalarda bu ilacı kullanan hastalarda psoudomonas daha az göruluyormus.
Yazılanlara göre bu ilaç kullanılmalımı ? Doktorlar hangi şartlarda kullandırıyor ?
Biz bu ilacı hiç kullanmadık . 4 yasındayız.
Fedai hocam bu gidişimizde bizede başlattılar, 5 yaş ve sonrasında öneriliyor.
Önceki ifadeler ışığında bugün doktorların söylediğine göre broşlardaki balgamı parçalayarak daha rahat atılması sağlanıyormuş.